« Åska - IT, en dålig kombination | Startsidan | Prostitution bestraffas hårt i Pakistan »

6 september 2007

Blandade funderingar

Jag läste i gårdagens Metro om att 2005 var kvinnornas lön var 93,2 av männens och har ökat till 93,4. Vågen! Dessa siffror gäller när hänsyn tagits till att kvinnor och män ofta arbetar inom olika yrken och utbildningar. Men det är en lång väg att gå. Lönen förutspås att vara jämlik först år 2040.

Enligt gårdagens Stockholm City ska alla höga chefer i Stockholm tydligen erbjudas en tjänstebil som förmån, som grädde på moset till redan höga löner. Ett borgarråd tjänar runt 90.000 kronor i månaden och på den lönen tycker jag nog att de har råd att skaffa egen bil. Det sticker i ögonen, i alla fall på mig, att krydda på med extra förmåner på detta sätt. Jättebra sätt att späda på politikerföraktet!

På tal om politikerförakt.

Tidigare centerledare har haft för vana att avsäga sig arvodet från partiet när de blivit ministrar. Men Maud Olofsson har sedan hon blev minister inte följt den traditionen.

Centerledaren Maud Olofsson har fått lönen från sitt parti höjd med 150 procent - från 180.000 till 450.000 kr per år. Tillsammans med statsrådslönen tjänar hon nu 138.500 kr i månaden - mer än självaste statsministern, enligt Expressen.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 6, 2007 2:38 EM