« Mördarsniglar och spindlar | Startsidan | Anders Borg - en vänsterman? Snicksnack! »

12 juli 2007

Stieg Larsson och Håkan Nesser

Jag började läsa andra delen av Håkan Nessers ”En helt annan historia” som i och för sig var bättre än den första boken om Gunnar Barbarotti, som var lite småseg - men ändå läsvärd. Men jag slutade halvvägs i boken, vilket är ganska ovanligt. Har jag börjat läsa en bok och den har fångat mitt intresse inom 30 sidor brukar jag läsa ut boken rakt av.

Men min utlånade tredje del av Stieg Larsson ”Luftslottet som sprängdes” fick jag tillbaka häromdagen och jag började läsa den direkt och lade Nessers bok åt sidan - utan pardon.

”Luftslottet som sprängdes” är bra, jag har kommit halvvägs. Dock tycker jag att ”Flickan som lekte med elden” fortfarande är helt outstanding. Del ett ”Män som hatar kvinnor” hade jag länge liggande i läshögen, men titeln avskräckte mig lite. Men när jag väl började läsa så var det sträckläsning som gällde.

Synd att Stieg Larsson aldrig fick avsluta sin Millennium-serie som var planerad till tio böcker. Det finns tydligen en oavslutad fjärde del men frågan är om den kommer att kunna slutföras och publiceras.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 12, 2007 10:02 FM