« Ett tyst generat mummel....? | Startsidan | Arbetarbarn värderas lägre än akademikerbarn vid skada »

29 juli 2007

Sommaren som försvann?

Efter förra årets kanonsommar var jag faktiskt övertygad om att denna sommar skulle bli minst lika bra, optimist som jag är.

I brist på annat har jag kikat på gamla filmer idag, bland annat en gammal favorit som dammades av. Nätet (The Net) med Sandra Bullock - min favoritskådespelerska. Den kom 1995 och då var mycket overkligt, i alla fall i mina ögon när jag såg filmen för första gången. Men jag minns att jag tyckte den var bra.

Den var bra även i dag, fast i dag så var allt som verkade så overkligt helt naturligt. Det som filmen handlar om är inget som skulle kunna vara otänkbart i dagens högteknologiska informationssamhälle. En gammal rulle - javisst, men väl värd att se.

Jag kände även för att fräscha upp bekantskapen med Mel Gibson - min favoritskådespelare :), när han var ung och urläcker. Dödligt vapen (Lethal Weapon ) var första filmen och det finns tre till som ligger och väntar i filmhyllan. Det kommer nog fler gråmulna dagar i sommar :).

Nu vet jag inte om filmer med Mel Gibson eller Sandra Bullock är finkultur direkt. Men jag är inte så mycket för finkultur. Det står jag för. Opera, operetter, djupa dramatiska teaterföreställningar och baletter är inte min bag.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 29, 2007 6:05 EM