« Att någon vill mig död? Jag kanske har dålig humor? | Startsidan | Snart så smäller det! »

26 juli 2007

Drickbart vatten?

Läkemedels- och kemikalierester i Stockholms dricksvatten låter inte så tilltalande. Mälaren är Stockholms vattentäkt. Bara det får mig att undra hur de kan rena vårt dricksvatten ordentligt och utan att tillsätta tillsatser som i sig kanske visar sig vara skadliga?

Varför just bara spår av blodtrycksmedel och smärtstillande läkemedel? Jag kan tänka mig att det är många fler sorters mediciner som utsöndras och många olika kemikalier som till sist hamnar i kretsloppet och återanvänds som dricksvatten. Jag tror att detta är ett problem som kommer att eskalera.

Tre år i rad har Stockholms vatten undersökt kvaliteten på Stockholms dricksvatten och hittat spår av blodtrycksmedel och smärtstillande läkemedel. Men halterna är ännu så låga att de inte påverkar vårt dricksvatten menar Lars Lindblom.

Vart går då gränsen när de kommer att påverka dricksvattnet?
När kommer den gränsen att passeras?

Jag tycker inte vattnet här i Stockholm är speciellt gott att dricka. Det är stor skillnad mot den egna brunnen ute på landet som förser kåken med vatten, en djupborrad brunn 70 meter ned i backen. Utmärkt vattenkvalitet, enligt den mätning som gjordes vid köpet och det kanske är dags att göra en ny snart?

Vattnet smakar gott och är kallt direkt från start. Här i lägenheten måste jag spola i all evinnerlighet innan vattnet blir så kallt som det ska vara om det ska vara gott att dricka. Fesaljummet vatten smakar inte gott.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 26, 2007 2:27 EM