« Döende människor måste få dö med värdighet | Startsidan | Varför har många så bråttom i trafiken? »

16 juni 2007

Var finns logiken?

Nya förändringar och givetvis drabbar det dem som redan har det knapert. En karensdag till bör införas anser regeringen. En vanlig förkylning blir osedvanligt dyr med andra ord. Fler kommer att gå till jobbet och med all sannolikhet smitta sina kollegor och andra de kommer i kontakt med, bara för att de inte har råd att förlora två dagars lön.

De som är sjuka en längre tid kommer att få fler karensdagar!

Citerat ur DN:

Det ska också finnas en ettårig tidsgräns för att vara sjukskriven. Sedan blir det antingen sjukersättning (förtidspension), för en liten och väldefinierad grupp och inte för dem med mer diffusa diagnoser, enligt förslaget. Det ska också införas något som kallas långtidssjukpenning för den som exempelvis väntar på medicinsk behandling. Det tredje alternativet är att neka ersättning efter ett år - då får personen ifråga gå tillbaka till jobbet eller vara arbetslös.

Gå tillbaka till jobbet? Om personen inte är frisk efter ett år? Bli arbetslös? Då flyttas ju bara problemet till en annan instans och vad är syftet med det? Det enda som händer är att den enskilde individen drabbas än hårdare ekonomiskt.

Ibland tycker jag regeringens logik är lite underlig.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 16, 2007 8:43 FM