« Smörj in barnen ordentligt med solkräm | Startsidan | Döende människor måste få dö med värdighet »

11 juni 2007

Inte alls säkert att privat äldreomsorg blir bättre

Jag tillhör dem som tycker att skola, vård och omsorg ska skötas av kommun och landsting. Jag tycker inte att skola, vård och omsorg ska drivas i privat regi med rent vinstintresse. För inte handlar det om välgörenhet.

Det finns säkert en hel del kostnadseffektiviseringar som kan göras för att reducera nuvarande kostnader, men inte på bekostnad på personalens väl och ve - samt löner. Plattare organisationer borde till så att de anställda känner sig mer delaktiga, det skulle vara bra och finns viljan är det nog inga problem att fixa det. Det går nog att fixa passion även där.

Eventuella överskott ska gå tillbaka till kommun och landsting eller än hellre in i verksamheten för att kunna förbättra och utveckla den och inte hamna i någon privats aktörs ficka.

Vem garanterar kvalitén? Vem kontrollerar att privata alternativen blir likärdiga och inte sämre? Vem kontrollerar att inte bara godbitarna plockas ur godisskålen? Hur värderar man god vård? Bra skola? Bra äldromsorg? Varför ska marknaden in och härja bland det viktigaste områden vi har att förvalta? Jag är skeptisk. Mycket skeptisk.

Just nu råder rena Klondyke-stämningen,
alla vädrar morgonluft.
Pengar att tjäna!

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 11, 2007 9:29 EM