« 71456 | Startsidan | IDG hoppar på Twingly-tåget »

28 juni 2007

En av de sista manliga ridderliga gesterna?

Jag saknar tydligen både vett och etikett, för jag blir ofta lika förvånad de gånger jag kollar in frågorna och svaren från DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing.

Låt männen ha denna en av de sista ridderliga gesterna kvar! Om du ser att det är praktiskt för mannen att du bistår med dörren så gör det, men inte som "vanlig artighet" - säkert är flertalet män gladare om de får hålla upp dörren för dig eller klara av detta själva.

Att en kvinna håller upp dörren för en man är tydligen inte okey. Själv tycker jag att den som först kommer till dörren och öppnar den håller även upp den om efterkommande följer, oavsett kön. I mina ögon vore det fräckt att bara helt sonika gå in genom dörren och låta den smälla igen framför ögonen på efterföljande person, om det nu råkar vara en man. BTW - jag kollar inte ens könet på efterföljande person.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 28, 2007 4:11 EM