« Totalhaveri, efter serverstrul | Startsidan | Sköt fruns älskare, men det är kvinnan som döms! »

1 april 2007

Jag önskade att detta är ett aprilskämt, men jag tvivlar på att någon vågar skämta om Hells Angels

Det är visserligen första april i dag och jag brukar vara lite misstänksam mot vad som står i tidningarna. Men detta kan inte vara ett aprilskämt? Jag tror ingen vågar skämta om Hells Angels.

I år är det tydligen modernt med piratmode. Kapp Ahl hade i sitt sortiment en turkos t-tröja som hade som motiv, bland annat en dödskalle med vingar, en palm, ett piratskepp och lite piratinspirerad text.

Hells Angels-medlemmarnas märke föreställer en dödskalle med vingar sedd i profil. Jag kan inte se mycket likhet med barntröjan och Hells Angels motiv.

I torsdags kom Hells Angels-medlemmarna in i Kapp Ahl-butiken i Skåne. De krävde att tröjan och en keps med liknande tryck omedelbart skulle tas bort.
– De hotade den anställde med stryk, säger en källa till Aftonbladet.

Kapp Ahl tog samma dag bort tröjorna, i någon form av skräckblandad respekt för Hells Angels. Fel! Fel! Fel!

Respekt är inget ord som passar in här.
Barnsligheter passar bättre.

”Tuffa” grabbar från Hells Angels hotar personal bara för att de inte gillar motivet på en barntröja. Har de inte vettigare saker att engagera sig i än barntröjors motiv? Är de rädda att de ska förväxlas med barnen som bär tröjorna? Tja, risken finns ju. I alla fall efter detta konstiga beteende. Jag tycker bara att det är barnsligt.

Kapp Ahl har inte polisanmält händelsen.
Det borde de göra, om inte för principens skull.

Andra bloggar om: , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2007 3:45 EM