« Dolda reklambudskap till barn på nätet | Startsidan | Kul att se finansministern få en knäpp på näsan av OECD »

14 februari 2007

Jag skulle gärna vilja se Federley blanda sallad istället för att ägna sig åt politk

Menar han allvar? Jag noterar med förvåning om planerna att köpa en salladsbar. Det är lixom inget jag direkt förknippar med honom. Men god PR är bättre än ingen alls. Det kanske bara är för att få uppmärksamhet? Syns man, hörs man.

Riksdagsledamoten Fredrik Federley (c) vill köpa salladsbaren Wild n'Fresh i Göteborg. ”Jag måste ju ha något att falla tillbaka på”, säger han till SvD.se.

Kanske det. Han kanske inser att politikens guldgräveri kommer att ta slut en vacker dag, jag hoppas givetvis redan vid nästa val. Han kanske redan börjar tänka på refrägen? Med tanke på att opinionssiffrorna inte är till Alliansens fördel i dagsläget så kanske det kan anses vara smart?

Han tänker inte teckna kollektivavtal, såvida de anställda inte vill det. ”Det är en frihetskamp för de anställda”, enligt honom. Lite lagom politisk olydnad med andra ord. Frågan om det är politiskt korrekt och kommer att ses med blida ögon av partikamraterna, i alla fall öppet utåt mot media.

Alliansen gillar inte kollektivavtal. Men nu har vi dem. Än har de inte avskaffats. De vill helst att ingen ska organisera sig fackligt, därför har de höjt a-kasseavgifterna så många har inte längre råd att vara med i facket. Då blir det arbetsgivarnas marknad, de anställda har inte mycket att säga till om. Själv anser jag att kollektivavtal är som en slags trygghetsförsäkring på en orolig och föränderlig arbetsmarknad.

Jag önskar honom lycka till med köpet, om det nu blir något. Det kanske är något han ska satsa på redan nu. Öppna en salladsbarskedja menar jag. För det kanske inte ger lika mycket i inkomst i början som han har som riksdagsledamot. Smart planering i så fall.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 14, 2007 1:20 EM