« Taxehöjningarna skjuts upp | Startsidan | Bilen har fått veta att den lever i dag »

20 december 2006

Så var det då!

Så var det då. Ett nytt myntat uttryck?
Ja, hur mycket mer "så var det då" kommer vi att få uppleva under de kommande åren med den nya regeringen?

Efter nyår höjs energiskatterna på bensin igen. Trots att moderater och kristdemokrater lovade att sänka dem i valrörelsen.
- Så var det då, men vi ska också ta ansvar för statsfinansieringen och då tvingas man till tuffa prioriteringar, säger finansminister Anders Borg till TT.

Ge sjutton i att sänka skatterna med de enorma summor som planerat, som bara gynnar de som redan har det bra, då kanske de inte tvingas till dessa tuffa prioriteringar, som av någon anledning alltid slår värst mot låginkomsttagare.

Jag tycker att det är nonchalant att bara avfärda kritiken med "så var det då".

Jag hörde på nyheterna i går, men hittar inget om det på webben tyvärr, att det spås att hyresrätten går mot sin död. Fler och fler bostadsrätter byggs och hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Det förutspås att det kommer att byggas färre och färre hyresrätter i framtiden.

Men hallå? Vart kommer valfriheten in här? Individens rätt att välja? Alla vill inte och kan inte köpa en bostadsrätt. Vart ska de i slutändan ta vägen? Kommer barnen att förbli mambo eller papbo resten av livet eller i alla fall tills de i medelåldern kanske har råd att köpa en bostadsrätt?

Jag tycker vi ska värna om våra hyresrätter. Bygg både nya bostadsrätter och hyresrätter. Men det sistnämnda lär minska då den nya regeringen från den 1 januari 2007 vill avskaffa de statliga investerings- och räntebidragen för nybyggnation av mindre (max 70 kvm) hyresrätter.

Andra bloggar om:
, och .

// Annica Tiger

Annica Tiger december 20, 2006 8:37 FM