« Tunisien | Startsidan | Nordea utsätts för phishing igen »

19 oktober 2006

Vad har Alliansen emot låginkomsttagare?

Jag har saknat nyhetssändningarna, men i kväll fick jag min dos och det kändes skönt. Jag läste även den första tidningen i morse.

Varför blir jag inte förvånad?
Vad har Alliansen emot låginkomsttagare?

A-kassan kommer att bli bra mycket dyrare än vad som utlovats läste jag i tidningen. Före valet sades det att ingen skulle få mer än 300 kronor i höjning per månad. Lovat och lovat, för mig var det mer ett hot. Ett hot mot solidariteten och styrkan vi vanliga arbetare har genom fackförbunden gentemot motsatta parter på arbetsmarknaden.

Går "regeringens" (jag har fortfarande svårt att acceptera Alliansen som Sveriges regering) förslag igenom blir det rent av en chockhöjning, vilket kommer att drabba lågavlönade, deltidsarbetare och främst då med andra ord kvinnor. Hur många kommer att ha råd att vara med i facket? Vissa tycker nog att detta är bra. Att facket försvagas gynnar dem Alliansen har bakom sig. För inte är moderaterna det nya arbetarpartiet. Det har det redan hunnit visa.

På Aktuellt hörde jag att Hem-PC:n, som för mig är en jämlikhetsfråga att alla ska ha råd med en dator, ska Alliansen in och pilla på. De som inte har råd att pynta datorn kontant utan nappar på arbetets erbjudande för att kunna skaffa en dator får nästan en hundring i ökning i månaden, arbetsgivaren likaså. Detta missgynnar också låginkomsttagarna, för dem blir det mest kännbart.

Jag har veckans alla tidningar i en hög på golvet, min lokala handlare lade undan dem åt mig och jag ska försöka bläddra igenom dem. Jag misstänker att jag kommer att få mer att reta mig på då :-).

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 19, 2006 6:53 EM