« Bloggtreklöver 103 | Startsidan | Alliansen höjer biljettpriserna »

2 oktober 2006

Svekdebatterna börjar komma!

Reinfeldt har redan börjat tagit över HSB:s roll, han som bestämmer :). Han ångar på som en ångvält. Det talas redan om en svekdebatt ute i kommunerna. Många väljare både i Stockholm och kranskommunerna röstade på Alliansen i tron på att trängelskatten inte skulle återupptas.

Vägavgifter/trängselskatter ska delfinansiera en snabb utbyggnad av Förbifart Stockholm - en trafikled från Kungens Kurva i söder till Häggvik i norr som ska leda trafiken förbi i stället för igenom Stockholm. Projektet har tidigare har beräknats kosta cirka 20 miljarder kronor.

Ett gammalt förslag som ratats då det skulle förstöra unika miljöer. Dessutom – varför Kungens Kurva, jag tvivlar starkt att bilister väljer att först åka söderut och sedan in på Förbifart Stockholm. Nej, infarten måste ligga närmare stan, exempelvis vid Liljeholmen – om den nu ska byggas.

I Lidingö röstade en förkrossande majoritet för ett nej till trängselskatten och där gick moderaterna ut hårt med att de skulle arbeta för att trängselskatterna inte skulle genomföras. Bortkastade röster med andra ord :). Många besvikna väljare.

Jag tycker det är bra att det blir trängselskatt, men jag tycker inte om de nya turerna. Meningen med trängselskatten var till stor del att få stockholmarna att använda kollektivtrafiken i större utsträckning och satsning på förbättring av densamma. Men nu verkar Alliansen ha helt andra planer.

– Det är också ett svek mot folkomröstningen eftersom pengarna ska gå till kollektivtrafik. Något annat kan vi inte acceptera. Med den här typen av nya motorvägar och trafikleder slutar det bara med att det blir mer trafik. Detta är ingen lösning. En modern kollektivtrafik som kan utnyttja effekten av trängselskatten är ett måste och locka bilisterna att låta bilen stanna hemma.

Det är bättre infartsparkeringar som måste till. Bättre kollektivtrafik. Inget annat. Förbifart Stockholm, om den nu ska byggas, måste finansieras på annat sätt.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 2, 2006 7:44 FM