« Svekdebatterna börjar komma! | Startsidan | Jag var för full för att minnas »

2 oktober 2006

Alliansen höjer biljettpriserna

Alla vill ju att så många som möjligt åker kollektivt i Stockholm. Tack vare enhetstaxan tror jag faktiskt att många har valt att använda kollektivtrafiken för att åka in till stan för att uträtta ärenden. Det har ju blivit en braksuccé. Biljetterna säljer som smör i solsken. Jag undrar, sa flundran om den försäljningen finns med i Alliansen negativa besked nedan. Troligen inte.

Den borgerliga alliansens valseger får ordentliga effekter på Stockholmstrafiken. – SL går back för första gången. Och försäljningen av periodkortet har rasat. Med den bakgrunden kan man inte fortsätta med enhetstaxan, säger landstingsråd Chris Heister (m).

Enhetstaxorna som gav lite rättvisa åt oss småfolk. Bara för att någon bor i Bro ska det inte kosta multum för att ta sig in till stan en eller ett par gånger i veckan, som det var förut var det minst tredubbelt så dyrt. Detsamma gäller de som bor långt bort i andra förorter. Nu blir det dyrare igen och det är en klassfråga. Att SL blöder finns det nog många andra orsaker till.

Ta inte bort enhetstaxan!
Det kommer innebära att fler lär använda bilen.
Vilket alla rimligtsvis borde vilja att så inte blir fallet.
Använd trängesskatten till att kompensera för enhetstaxan.

I skrivande stund vill 78.1 % ha kvar enhetstaxan.
I mina ögon är flinen i Alliansens ansikten i artikeln ovan hånflin mot oss vanliga dödliga.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 2, 2006 4:26 EM