« Bloggtreklöver 99 | Startsidan | Happy Birthday World Wide Web! »

7 augusti 2006

Tivoli i blåsväder

Axels Tivoli är på tapeten igen. Jag skrev om dem redan i augusti 2004. Nu är det augusti 2006 och det verkar inte ha hänt så mycket.

En strömförande karusell gav en trettonårig flicka en rejäl elstöt i förrgår. I fredags lossnade grinden på karusellen fem meter upp i luften, en flickan lyckades hålla sig kvar men den andra flickan störtade mot marken.

När ett tivoli kommer till stan är det ofta en stor händelse i barnaögon. Vilket barn älskar inte att åka karuseller? Vi vuxna gläds åt barnens glädje, strosar runt kanske köper en lott eller spelar på en tombola. De flesta funderar nog inte över säkerheten på de uppmonterade karusellerna eller personalens arbetsvillkor.

Givetvis förutsätter alla som besöker tivolit att det är säkert, att barnen inte råkar illa ut på grund av dåligt underhåll eller handhavandefel av karuseller och andra attraktioner.

Nu har det visat sig att säkerheten brustit på Axels tivoli. Är det en slump? Eller gäller det som Uppdrag granskning tog upp 2004? VD:n tycks tycka att olyckorna som nu skett är nonsens.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 7, 2006 7:56 FM