« Pajalagröt | Startsidan | Bloggsemester »

11 augusti 2006

96-åring tvingas hem mot sin vilja

På tal om äldrevård. Jag såg på de lokala nyheterna i morse på TV4 om en äldre dam på 96 år som var nästan blind och hade svårt att gå. Hennes önskan var att få komma in på ett äldreboende, då hon efter att ramlat hemma vistats på sjukhus i ett par veckor och fasade för att åter bo hemma ensam.

Solna kommun tycker att hon ska fortsätta bo hemma. Jag hoppas att någon av Solnas politiker såg detta inslag och såg damens ansiktsuttryck där rädslan för att sändas hem speglades med stor tydlighet. Nu ville damen till ett visst boende i Solna (Oskarsro om jag inte minns fel), även om det kanske inte går att ordna ett boende exakt där just nu så bör hon få hjälp.

Damen var rädd för att gå till toaletten med sin rullator utan att ha ytterligare hjälp då hon inte ville ramla fler gånger. Är det för mycket begärt? När kvalar man in för omvårdnadsboende? Jag tycker att 96 år, knappt seende och en dålig balans torde räcka. Ingen av Solnas politiker ville vara med på bild eller ens via en telefonintervju. Varför?

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 11, 2006 8:27 FM