« Plagiat och/eller lobbying | Startsidan | Meterolog i badshorts »

6 juli 2006

Lönesänkningskarusellen har startat

Teknikföretagen vill pressa ned lönerna i industrin med tyska metoder. Det gäller fler företag. Det har redan skett inom vissa branscher. Men kommer hyrorna att sänkas? Matkostnaderna? Mitt i detta kom Centern nu i Almedalen med ett intelligensbefriat förslag om green cards. De vill ge gröna kort till 20.000 om året. Men hallå! Vi har redan en stor arbetslöshet. Varför spä på den ytterligare? Skulle det genomföras skulle det i mina ögon ytterligare öka pressen på att sänka lönerna.

Sajten http://www.jobbjakt.se/ är bara en början. Sälj dig billigast för att få ett jobb. Dessutom, om den skulle granskas, misstänker jag att mycket av kontakterna resulterar i svartjobb.

BTW - det går fortfarande tyvärr inte att kommentera. Kanske först i nästa vecka enligt webhotellet. De ska analysera loggfilerna och försöka se vad det är i MT som suger kraft ur webservern så de måste stänga databasen. Nu har i alla fall en lösning gjorts så att anslagstavlan i guiden fungerar, förut låg den nere samtidigt när bloggen inte fungerar. Jag hoppas att de hittar boven i dramat. Jag testade att installera WP just for fun, men jag gillade inte gränssnittet och insåg vilket jobb det skulle bli att importera alla inlägg så jag lade ned projektet.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 6, 2006 7:52 EM