« Fjernet ulyd, funnet igjen dildo vibrator:-) | Startsidan | In i böckernas värld »

27 juli 2006

Hundars öde i varma bilar och under jakt

Det händer varje år. Att folk inte fattar att hundar inte tål att sitta instängda i bilar i denna värme? Hur är dessa hundägare funtade? Instängd hund dog av värmeslag.

BTW - Det finns många varghatare i Sverige. Bland jägarna är vargen hatad har jag förstått eftersom den skadar och dödar deras jakthundar. De vill skjuta av vargstammen eller förinta den helt. Men den som sig i leken ger.... Själv skulle jag aldrig släppa en hund lös i björn- och vargtätt område.

Nu har sanningen kommit fram. Det kanske är dags att skjuta av alla jägare och trafikanter? Jägare och trafikanter är farligare för hunden än vad vargen och andra rovdjur är.

Saxat ur DN.

Fler hundar skadas eller dödas av jägare än av rovdjur. Många jakthundar dör även i trafikolyckor under löshundsjakten. Det visar statistik från försäkringsbolaget Agria....Under åren 2000-2005 betalade Agria ut ersättning för 84 hundar som angripits av rovdjur. Under samma tid hade 135 hundar skadats eller dödats av vådaskott från jägare.

Alltså är det nästan dubbelt så många hundar som råkat illa ut under jakt på grund av jägarna själva. Men det talas det inte hög om. Pinsamt kanske för jägarna att vådaskjuta jakthundarna, då är det lättare att skrika "Vargen kommer" och lägga all skuld på rovdjuren, vilka bara står för en procent av olyckorna som drabbar jakthundarna. Trafiken skördar offer, jakthundarna korsar vägar i sin iver att spåra upp bytet. En hund i timmen körs ihjäl under löshundsjakten. Det talar man inte heller högt om.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 27, 2006 6:27 FM