« Du har väl svarat? | Startsidan | Besserwisser »

4 juli 2006

Folkpartiet kör en re-run

Vid förra valet gick det riktigt bra för Folkpartiet då de lanserade sin idé om prov i svenska för att bli svensk medborgare. Nu kör de en re-run och hoppas kanske att siffrorna skjuter i höjden, likt de gjorde då inför valet. Alliansen är inte riktigt med på noterna såg jag på TV, men de verkar låta honom hållas. Centern fick vika sig direkt, Maud lade sig platt. Men jag misstänker att Alliansen tänker låta Folkpartiet köra sitt race, bara för att få de där extra procenten, från väljare som är rasister eller i alla fall något ditåt, och sedan när valet är klart så lär Folkpartiet få lägga sig platt. Först då. Konspirationsteorier så det räcker. Men i krig och kärlek är allt tillåtet. Jag tycker dock att det var en stor besvikelse att Centern la sig platt, bara för att Alliansen skulle verka enad.

Enad är den inte tycker jag. Moderaterna kallar sig det nya arbetarpartiet och säger sig vilja värna om låginkomstagare. Kristdemokraterna vill sänka skatterna för de med hög inkomst, samt skrota fastighetskatten - som ändå ofta "minskas" i och med att räntan för huslånen får dras av. Säg den hyresgäst som får dra av del av hyran. Låginkomstagare bor ofta i hyreslägenheter.

Update:
Det går bra att lova vitt och brett i Almedalen.
Allt för att locka väljare.
Alliansen börjar bli lite desperat är min känsla.
När löftena sedan efter valet ska synas,
det är då det blir intressant.
Men kanske tyvärr försent för oss vanliga låginkomstagare.
Att ta bort fastighetskatten skulle kosta runt 30 miljarder.
Hur ska det finansieras?
Låna, öka på utlandsskulden?
Dra in på välfärden i det svenska folkhemmet?

Som jag skriver i kommentarerna:
Sänkta hyror för hyresgäster får vi nog alla titta i himlen efter. Nu har Alliansen anammat KD:s idé. Men hur ska de finansiera 30 miljarder? Ta från de fattiga och ge till de rika? Inte lär det bli någon Robin Hood-variant, det vill säga tvärtom.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 4, 2006 2:51 EM