« Sveriges nationaldag | Startsidan | Första fallet på 24 år tas upp angående könsstympning »

6 juni 2006

Två flugor i en smäll

När jag passerade Hötorget såg jag Esbati tala och jag var tvungen och stanna och lyssna. Som vanligt satt orden precis exakt som de skulle. Rasisterna försöker ju utnyttja och överta nationaldagen för sina mörka syften. Det är bra att motkrafter ställer upp, på ett fredligt sätt.

Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti och de har alltid deltagit i kampen mot rasism och högerextremism. Jag gick fram och frågade efteråt om jag fick lägga ut bilden ovan på nätet. Jag tyckte det var bäst att fråga, för säkerhets skull.

Esbati

Varför det var så mycket poliser där förstod jag inte. Men de kanske var rädda för att högerextremister skulle vilja störa Vänsterpartiets talare?

Polis

Det jag egentligen skulle göra på Hötorget var att gå på bio. Åsa diskuterade en gång i sin blog att det fortfarande anses vara lite udda att gå ensam på bio och restaurang. Varför det? Vill ingen hänga med så går det lika bra att gå själv. Det var fler än jag som var ensamma vad jag kunde se, när jag kikade runt lite.

Nu blev jag dock besviken på filmen jag sett framemot att se, Mission Impossible 3. Seg. Småtråkig.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 6, 2006 6:02 EM