« Musikkväll | Startsidan | De blåa ljuger så de blir blåa även i fejan »

3 maj 2006

Migrationsverket i blåsväder igen

Migrationsverket har det inte lätt. Men jag tycker inte synd om de som jobbar där, utan synd om de människor som drabbas av migrationsverkets inkompetens.

En kvinna flyr till Sverige för att undkomma ett dödstraff i sitt hemland. Hon hade varit otrogen och som vi alla vet så straffas det i vissa länder ofta med stening till döds.

Maken skriver till migrationsverket i sin jakt på att ta reda på vart hon tagit vägen. Migrationsverket svarar artigt att kvinnan finns i Hedemora, vilket måste anses som ett sekretessbrott. Han skriver till migrationsverket i Hedemora:

– Nu vet jag att hon finns i Hedemora och jag vet hur jag ska hitta henne.

Tack och lov gick det då upp ett ljus även hos migrationsverket som först då insåg faran i misstaget att berätta vart kvinnan fanns.

Nu finns hon på hemlig ort. Låt kvinnan få asyl. Först var det tal om att hon skulle avvisas, men nu torde det väl finnas tillräckliga skäl att ge henne asyl och en ny identitet.

Dessvärre är detta en problematik även för andra kvinnor som lever under skyddad identitet. Kvinnans man pratar trosorna/kalsongerna av de som är satta att skydda kvinnorna. En psykopat kan låta så trevlig och sympatisk i telefon och få fram det han vill ha till slut. Hur tryggt är det?

Skyddad identitet, läs denna text jag skrivit tidigare.
Den lämnar ingen oberörd misstänker jag.

Denna text tangerar även detta ämne.
En kvinna och hennes barn riskerade att bli vräkta
bara för att hon skrek när hon misshandlades av sin sambo.
Det står mycket annat i texten som jag anser är läsvärt.
Hur barnen kan uppleva misshandel i hemmet med mera.
Jag beskriver hur jag tror ett barn kan uppleva det.

Håll debatten levande.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 3, 2006 10:51 FM