« Migrationsverket i blåsväder igen | Startsidan | Länkfarmar och orelevanta länkar »

5 maj 2006

De blåa ljuger så de blir blåa även i fejan

Rött eller blått, vad föredrar du?

Nu menar jag inte färger på kläder eller husgeråd. Det är ingen tvekan om att, även om det borgerliga blocket kallar sig för en allians, att moderaterna som största parti kommer att leda alliansen och därmed med all sannolikhet få igenom sina krav.

Det många har glömt är att det var dåvarande högerparti (nu moderaterna) som i slutet av 1800-talet gjorde allt de kunde för att stoppa allmän rösträtt. Det kan jag förstå, varför skulle (i deras ögon) kreti och pleti kunna rösta och därmed få chans att påverka? Högerpartiet var starkt emot 8-timmars arbetsdag på den tiden. Det är förståeligt, sett med blåa ögon. Att arbetarna bara skulle jobba åtta timmar om dagen. Vilken katastrof!

A-kassan
Rött
- inga förändringar.

Blått
- vill sänka rejält. Moderaterna vill att a-kassan ska begränsas till 300 dagar, de första 200 dagarna ska ersättningen vara 80 %, sedan ska den sänkas till 70 % och när de 300 dagarna är slut ska de arbetslösa övergå i någon form av "jobbgaranti" och ersättningen sänks radikalt till 65 % i ersättning. Vem kan leva på 65 %? Jag misstänker att moderaterna tror att alla som lever på a-kassa är slöa och inte söker jobb. Så är inte fallet.

Föräldraförsäkringen
Rött
- vill höja taket.

Blått
- vill försämra föräldraförsäkringen till 75 %, moderaterna vill även förkorta föräldraledigheten till 12 månader.

Sjukförsäkringen
Rött
- vill höja taket.

Blått
- vill sänka taket och ersättningen till 70 %. Det mumlas om en andra karensdag. De vill ge arbetsgivaren rätt att kräva sjukintyg från 1:a dagen. De vill ha dyrare trafikförsäkring. Lågvattensmärket är att de vill sänka förtidspensionärernas ersättning till 60 %.

Skatterna
Rött
- har höjt grundavdraget för låg- och medelinkomsttagare.

Blått
- vill avskaffa skatteavdrag för a-kassa, fackavgift och övriga avdrag. Sänkt skatt för hushållstjänster, pigdebatten går igen. Vill sänka inkomstskatterna med 37 miljarder, vart de nu hade tänkt att de pengarna skulle tas ifrån. Det har pratats om att de vill sälja ut de statliga bolag som generar vinst till statskassan och det tycker jag är väldigt kortsiktigt tänkt – vart ska pengarna tas ifrån? Moderaterna vill avskaffa förmögenhetsskatten.

Summa summarum. Moderaterna vill kalla sig "det nya arbetspartiet". Undra vilka arbetare de i så fall skulle företräda? Moderaterna vill spara på arbetslösa och sjuka och samtidigt sänka förmögenhetsskatten. Ren och skär klasspolitik.

Snälla moderaterna - bekänn färg och sluta kalla er för "det nya arbetspartiet". Ni är blå och mörkblåa och kommer inte att förbli något annat trots att ni försöker "ljuga" så ni blir blåa till och med i fejan.

Låt er icke förföras.
Rösta rött.
Blått går bort.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 5, 2006 8:07 FM