« Om Bobby och en uppmaning att stoppa förhandlingarna med Rumänien om inträde i EU på grund av behandlingen av barnen på barnhem, vilket åter igen är aktuellt. | Startsidan | Ett gott skratt förlänger livet »

12 maj 2006

Jag blir galen på bilverkstäder

Marina skrockade gott när jag berättade att jag hade skrivit i ett sammanhang att jag har ett milt sinnelag. Hon sa att det var väl det sista hon skulle tänka sig om hon skulle beskriva mig som person :).

Men jag har ett milt sinnelag, fast det kanske inte alltid ser så ut på bloggen. Men i texter går det att ta ut svängarna ordentligt. Men IRL anser jag själv att jag har ett milt sinnelag, snäll så det ibland är på gränsen till dumhet.

Jag blir mycket sällan arg eller rättare sagt visar inte att jag blir arg utan tiger still. Men i går blev jag faktiskt riktigt arg och skällde ut killen på bilverkstaden när jag skulle hämta bilen efter 9000-milaservicen. Jag trodde att jag skulle kunna ta bilen och köra den därifrån.

Jag hade bett dem kolla kamremmen och det var ett lyckokast för den hade gjort sitt och de bytte den, vilket var bra. Om den går sönder kan det bli en dyr historia, vad jag har hört kan hela motorn rasa.

Men jag hade även skrivit att det var osedvanligt trögt att växla, vilket de själva hade upplevt, men inte gjort något åt! Jag som hade sagt att kostnaden för servicen var för mig orelevant, bara bilen skulle bli i toppform. Jag hade bett dem ringa om det var några tveksamheter, vilket de inte gjort angående växlarna.

Jag hade åkt med pendeltåget ut till Bro och fick återvända med pendeltåget hem igen för bilen står kvar på verkstaden för åtgärd av växellådan. Nu ska reservdelar beställas, vilket kan ta sin tid att levereras, och jag hoppas verkligen att bilen blir klar i nästa vecka för jag hade tänkt att åka ned till min dotter och hälsa på mitt nya barnbarn.

Det är inte en verkstad som normalt servar Skoda, men det är en släkting till B. som äger den och jag ville testa om den var bättre än den för Skoda auktoriserade verkstaden som jag i alla år anlitat, men som de senaste två åren orsakat mig 2:or på besiktningen, trots årlig service som ska inkludera en ockulär besiktning. De har missat genomrostat avgasrör fram, det som är grenat, och de har missat rostiga bromsledningar, vilket jag tycker tyder på slapphet.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 12, 2006 8:56 FM