« Personlig nummerskylt | Startsidan | Kommer bloggarna att bidra till en smutsig valrörelse? »

18 maj 2006

Intressant.se, Bloggtoppen visavi Blogrankers

Inlägget jag skrev i går med rubriken "Testikel- och prostatacancer borde det införas test för" har tydligen missuppfattats. Nu har inlägget ändrats, vi har haft en kommunikation via mail så det känns ok. Att anklagas för bloggfrieri via rubriksättning känns väldig främmande.

Jag tycker att män ska få gå på regelbundna kontroller, likt vi kvinnor som kallas för cellprov och mammografi med regelbundna intervaller. Det var därför jag skrev inlägget, samt att hjälpa Cancerfonden i dess kampanj.

Statistik från SBU - Statens beredning för medicinsk utvärdering visar detta med all tydlighet tycker jag. Statistiken är från 1992, men lär vara en fingervisning om läget än i dag.

Att jag pingade inlägget till intressant.se var för att jag tyckte att det var av allmänt intresse. Jag pingar inte alla mina inlägg till intressant.se, vilket en del gör och det var nog inte meningen från början, har jag i alla fall alltid trott. Men jag kanske har fel?

Jag hade ju kunnat skriva "Det kom ett mail från Cancerfonden", men då skulle det inte framgått vad det handlade om. Dessutom kan knappas rubriken "Testikel- och prostatacancer borde det införas test för" jämföras med rubriker som innehåller sex- och könsord, eller antydningar om dito och används regelbundet av samma bloggare. Okey - jag skrev häromdagen en rubrik om "Sexchatt som fick ett snopet slut, samt ett nytt uttryck som myntats - gromning", men det var precis vad inlägget handlade om.

Jag har blivit uppmanad att lista mig på Bloggtoppen. Det är många som listar sig där, så det måste väl vara tämligen rumsrent. Jag är oerhört fascinerad av att modeblogar verkar vara det som gäller. Men det är nog bara för att jag är inte ett dugg intresserad av mode eller trender.

Blogrankers vet jag att det var stort stohej om förut. Det var prat om spam. Hot om polisanmälningar. Jag fattade aldrig varför, vad jag minns var jag ute och reste och hängde därför inte med alls. Är den tjänsten fortfarande lika dåligt ansedd bland bloggarna i gemen? Att lista sig på Bloggtoppem är okey, men inte på Blogrankers? Kan någon ge mig en godtagbar förklaring vore jag glad.

BTW - Glömde bort att webhotellet skulle lyfta över MySQL-tjänsten på en ny server och att varken blogg (fast den verkade fungera, men det var väl de statiska sidorna som visades) eller anslagstavla därmed skulle fungera mellan 13.00 och 15.00. Jag märkte det först när jag försökte logga in på MT. Teflonminne. Men det är en bra service från Webhotellet att informa er om driftstopp och underhåll.

Update:
I morgon bitti 07.20 ska Rosemari antagligen prata om bloggar och politik och etik i P1 tillsammans med Johan Norberg. Det kan bli intressant.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 18, 2006 4:38 EM