« Z520i | Startsidan | Elementen är kalla, redan! »

19 april 2006

Vapenskrammel oroar

Bush utesluter inte kärnvapen i Iran.

Nu får han väl ta och kamma sig lite. Det är lite magstarkt att börja hota med kärnvapen. Ska Bush bli den som utlöser tredje världskriget?

Saxat ur SVT:s nyheter i morse:

– Vi vill lösa denna fråga med diplomati och vi anstränger oss för att göra det, sade USA:s president Bush efter ett stormaktsmöte i Moskva i går med anledning av Irans vägran att lägga ner sitt atomprogram. Bush sade vidare att han ska samtala med Kinas president som besöker USA i veckan och gav också beskedet att han inte utesluter kärnvapen om diplomatin misslyckas.

Varför så bråttom? Låt diplomatin ha sin gilla gång. Bush bör tänka sig för med tanke på Irak-kriget. Iran kanske inte alls tillverkar atombomber utan vill bara ha kärnkraft som andra länder har. Bevis sades det finnas gällande Irak. Bevis som senare visade sig vara fabricerade och falska. Att Saddam är borta är bra, men inte har det medfört lugn och ro för Iraks medborgare.

BTW - så varför ska bara vissa länder få ha kärnkraft och andra inte? Jag vet inte om jag litar mer på Bush än på Irans ledare.

Oljepriset lär stiga rejält i sommar.
Var beredd på över 13 kronor litern.
Tacka Bush delvis för det.
Det roliga är att det slår
tillbaka mot honom, för det
amerikanska folket vill ha bensin,
billig bensin – vilket de är bortskämda med.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 19, 2006 10:10 FM