« Ungmoderater vill legalisera prostitution | Startsidan | Hundtestet »

11 april 2006

Sprickor i alliansen

Den heliga borgeliga alliansen bara ett spel för gallerierna? De verkar inte vara så eniga som de vill framstå.

Från TV4:s nyheter.

Borgerlig spricka efter fp-utspel. Ännu en konflikt har blossat upp i alliansen efter att folkpartiet nu kräver att den kritiserade lärarutbildningen görs om i grunden.

Det har gått så långt att Centern anser att det är dags att reglera alliansens agerande i en slags uppförandekod. Håhåjaja. Få tyst på allt och alla som på minsta sätt riskerar att förstöra alliansens image av ett enigt och starkt alternativ.

Det hemliga sällskapet Tornet samlar in pengar till moderaterna. Vadan denna hemlighetsfullhet? Det kallas privata donationer. Ja, men inte tror jag att det är faster Agda från Pajala som sänder in hälften av sin magra pension på brutto 10.400. Nej, det handlar nog mer om företags- och koncernchefer och andra rika knösar som vill ha ett regimskifte. Misstanken kan väckas att donationerna ges med en viss baktanke.

Ett sällskap vars medlemmar som belöning för sina donationer får träffa Fredrik Reinfeldt och den moderata partiledningen vid särskilda möten.

Ett gyllene tillfälle för lobbying av egna särintressen från donatörerna/donatörinnorna.

Jag kan fortfarande inte smälta att moderaterna kallar sig ett arbetarparti numera. Lite likt kejsarens nya kläder.

Det bådar dock gott att alliansen visar upp sina sprickor offentligt. Låt så ske fram till valet så vanliga människor vet vad de röstar på, i verkligheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 11, 2006 8:46 FM