« Aprilväder | Startsidan | Homo- och bisexualitet helt okey »

7 april 2006

Fuktskador default på mobiler?

Allt var bättre förr....det uttrycket hör jag ofta och det har säkert du också. Ofta stämmer det, men lika ofta inte. Utvecklingen går framåt, både på gott och ont.

Mobiltelefoner är ett exempel.

Två gånger har jag nu lämnat in min Ericson K700i. Jag köpte den i oktober 2004, mobilkameran lockade. Första gången fick jag tillbaka den med motiveringen att kontakterna rengjorts. Nu fungerar inte kontakterna igen, det går inte att ladda den eller att använda USB DCU-11-kabeln för att hantera filerna i telefonen. Jag vill inte ha tillbaka samma telefon ytterligare en gång, med risk för att felet kommer att återupprepas.

Nu har garantin gått ut och det kommer att kosta lösa ut den, trots en tecknad försäkring när jag köpte den. Killen på The Phone House behandlade mig som om jag var helt koko. Jag var helt enkelt dum i huvudet för att jag inte förstod att fuktskador är per default. Det är bara att jag inte tycker att det så ska vara, allrahelst när jag inte badat med mobilen, inte tappat den i diskvattnet, i toaletten, inte använt den ute i regn och rusk eller spillt något på den.

Jag har haft många mobiler under årens lopp. Jag har aldrig haft några problem med dem. De har tickat och gått, som urverk. Fuktskador? Tja, kanske om de slängts i badvattnet eller i diskvattnet. Men jag har aldrig behövt lämna in någon mobil för reparation på grund av så kallade fuktskador som visar sig i form av att helt plötsligt går inte mobilen att ladda, för att kontakterna längst ned har tackat för sig och slutat fungera.

En Nokia 3210 och en Ericson S868 har jag kvar sedan urminnes tider och de fungerar fortfarande i alla lägen och har många år på nacken. Varför drabbas inte de av så kallade fuktskador?

Innebär fler finesser, desto mer problem?

// Annica Tiger

Annica Tiger april 7, 2006 7:15 FM