« Dödsskjuten man var inte terrorist | Startsidan | Det finns ett litet trasigt barn... »

24 juli 2005

Lätt att bli spelberoende

Det har varit problem med både mobilnätet och Telias datanät i Kungsängen och nu även i dag i Bro. Vi skulle lämna mina stående tipsrader, B:s V65:a, tanka min bil och ta ut pengar. Det var ingendera av detta som gick att göra. Bankomaten stängd, det var den även i går i Kungsängen. Tanka via mitt vanliga Electronkort gick inte, fanns ingen förbindelse mot banken. Det var bara att hala upp mitt Visa Gold och göra på det gamla goda viset på macken, en slip. Det gick inte heller att lämna in varken tips eller trav.

Då tänkte jag att jag skulle kolla om jag inte kunde lämna in raderna det via nätet. Det var däremot inga problem. Sidor som Svenska Spel och ATG skulle kunna göra vem som helst spelberoende. Jag har mina stående rader och de lär väl slå in samma dag som jag dör typ, men jag kan inte sluta eftersom jag kan raderna utantill. Det är inga större summor, men jag har tipskort och jag behöver inte hålla reda på de småvinsterna som ramlar in. Mer än några hundralappar har det hitintills inte blivit. B. tippar gärna både V65 och V75 och det handlar inte heller här om några större summor. Mer lite för skojs skull, han gillar trav rent generellt.

Men jag har kastat alla lösenord. Aldrig mer att jag besöker dessa sidor igen. Jag är inte i farozonen, men jag tyckte inte om känslan av hur lätt det gick spela. Hur lätt vore det inte att sätta på sig spenderbyxorna och skrapa Triss, långt fler än tänkt från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 24, 2005 4:02 EM