« Det finns ett litet trasigt barn... | Startsidan | Tvära lappkast »

25 juli 2005

Diplomerad tandemhopperska :)

Nu har jag gjort det :).
Fy fan, vad häftigt!!!

Jag fick till och med ett diplom.

"Annica Tiger har hoppat fallskärm från den fantastiska höjden av 4000 meter. Efter ett häftigt frifall drogs fallskärmen, varpå en lugnare nedfärd mot jorden började. Hoppet skedde ur flygplanet Twin Otter tryggt ihopkopplad med tandeminstruktören Ingemar över flygfältet Gryttjom den 25/7-05"

Filmen som togs blev förvånansvärt bra. Den blir kul att ha kvar som minne. Även om nu detta tandemhopp för alltid kommer att finnas där i minnet, utan film. Det var en sådan otrolig upplevelse, förutom det att jag klarade av min egen utmaning mot min höjdskräck och flygrädsla, var det faktiskt en enorm fantastisk upplevelse att sakta segla ned mot jorden och kolla in den underbara utsikten. Ingemar snurrade ett par extra gånger så jag skulle få känna på lite karusellkänsla :). Det tackade jag inte nej till.

Flygningen upp var det värsta,
sedan första sekunderna på 4000 meters
höjd, då det dels var kallt och det
var svårt att andas. Men sen.....
var det helt underbart.

Landningen var perfekt, i alla fall ur min synvinkel. Lugnt och stilla landade vi och stod hux flux rakt upp nere på fast jord.

Nyfiken?
Kolla in http://www.skydive.se/.

Update:
Några klipp, ganska dålig kvalité, ur filmen
har jag lagt upp under länken Dagens bild ovan.
Filmen är betydligt bättre, men lite väl stor att lägga ut.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 25, 2005 2:55 EM