« POISONOUS LEGACY | Startsidan | Är jag smygrasist? »

30 juni 2005

Varför göra elaka anonyma inlägg med IDG:s ip-nummer?

Jag tycker att roligare om människor kommenterar under sitt namn eller det alias de använder i sin blog. Jag har inte för vana att kolla upp ip-nummer på dem som kommenterar. Men i mailet med herr Gnällspiks inlägg så kände jag direkt igen IP-numret som tillhörande IDG.

inetnum: 213.132.120.0 - 213.132.127.255
netname: IDG-I1
descr: IDG International Data Group Sweden
country: SE

A new comment has been posted on your blog Annica Tigers Blog, on entry #1800 (Oinbjudna svar på Sigges frågor).

IP Address: 213.132.124.X
Name: gnällspik
Email Address: gnall@spik.se
URL:

Comment:
Vilka meningslösa svar. Varför svara överhuvudtaget?

Jag vet inte, men jag tycker inte det känns speciellt roligt om etablerade journalister eller anställda hos IDG gör anonyma inlägg som ovan. Jag hoppas att det rör sig om något missförstånd, att fel person använt fel dator eller liknande.

Om nu skribenten inte gillade mina svar, tycker jag nog att kritiken hade kunnat vara lite mer konstruktiv än ovan.

Update: 17:00
Jag har satt ett X på sista ip-numrets siffra, då jag i mina gamla kommentarer sett att just detta ip-nummer använts av flera journalister på IDG, som kommenterat med sina riktiga namn eller sina alias. De ska inte lastas för vad ett rötägg sysslar med.

Vi har haft en lång mailväxling med ett fejkat namn på en Yahoo-adress (bara det faktumet har varit skumt), inte speciellt trevliga mail från hans sida heller. Jag har gett upp, det verkar vara en mycket underlig journalist och jag tycker enbart att är tråkigt att IDG har dito anställda.

Jag anser och har alltid ansett att Internetlinan på jobbet inte bör användas till sådant som ovan. IT-chefen på IDG tycker nog detsamma skulle jag tro.

Jag är en privatperson, som råkar skriva en blog, och varför ska en journalist hoppa på just mig på arbetstid?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 30, 2005 10:31 FM