« Texas Hold'em | Startsidan | Oinbjudna svar på Sigges frågor »

28 juni 2005

UTROTA FATTIGDOMEN NU

Jag ogillar påhopp som från SS och liknande xxxxx-bloggare (självcensur) som med pekfingrar talar om vad jag och andra ska skriva om eller inte skriva om, eller rättare sagt vad de tycker jag och andra borde skriva om. Det roliga i kråksången var att jag dagen innan faktiskt hade skrivit om valet i Irak och funderat hur det skulle gå, så långt orkade inte SS läsa innan de skrev sin drapa. Det kallar jag inte research.

Jag har, om nu någon noterat det, lagt in en bloggförklaring överst. Den gör att det jag skriver om är just vad det är, mina tankar och funderingar över smått och stort, sprungna ur ett rött hjärta.

Ibland till och med om jättestora frågor. Världsvälten. U-ländernas fattigdom. Jag är, helt utan att ha några som helst belägg för det, övertygad om att I-världen skulle kunna lindra eller till och med utrota världssvälten och fattigdomen, om de bara ville. Men jag tror inte att "gubbarna i toppen" vill det. "Marknaden" kanske inte heller vill det? That´s it!

Jag läste om hos denna kampanj hos Sassa. Så nu har jag lagt in ett vitt band. Ett litet tunt höstrå till hötappen, men tillräckligt många tunna strån bildar sent om sider en riktigt hög höstack.

Utrota fattigdomen nu:

Idag lever 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom. Mer än 800 miljoner människor går till sängs hungriga varje kväll och mer än 30 000 barn dör varje dag av fattigdomsrelaterade orsaker...UTROTA FATTIGDOMEN NU är en del i en global kampanj för att utrota fattigdomen. Nationella kampanjer finns i över 50 länder. Förgrundsgestalter i Global Call To Action Against Poverty är bl a Bono och Nelson Mandela.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 28, 2005 5:12 EM