« Dramatik i sängkammaren och i hönshuset | Startsidan | Piper förgäves »

14 juni 2005

Handpåläggning

Nykläckt kyckling

Kycklingen kommer att klara sig, med lite hjälp från mig. Jag förstod, när ingenting hände, att kycklingen hade svårt att ta sig ur skalet. Jag tog försiktigt ägget och under ljummet vatten tog jag bort skalbit för skalbit. Hinnan runt kycklingen, som i normala fall ska vara mjuk, hade torkat till cement. Nu ligger kycklingen och piper i maskinen och känner sig antagligen ganska ensam och förundrad över vad det är för värld han eller hon hamnat i, en brummande maskin :). Det verkar inte som om kycklingen skadade några vitala delar då hönan stod och pickade upp skalet, tji mellanmål där alltså med andra ord.

Nu väntar jag bara på sotaren som
ska komma i dag mellan 10.00 till 14.00.
Livet på landet i ett nöt(kyckling)skal.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 14, 2005 10:00 FM