« Bloggtreklöver 57 | Startsidan | Handpåläggning »

14 juni 2005

Dramatik i sängkammaren och i hönshuset

Min högra hand är (var) väl lindad (pga frakturen), väl tejpat och med hakar under tejpen. I natt måste jag ha haft mardrömmar eller vad jag nu sysslat med under sömnens påverkan, för när jag vaknade i morse var förbandet borta. Puts väck! Jag såg det när jag kom ut i köket och satte på kaffet. Jag bara stirrade på min olindade högerhand och såg säkert ut som ett frågetecken. Hur kan man i sömnen avlägsna ett bandage? En gåta jag aldrig lär få svar på. B. kanske lever farligt :)?

Vi har haft två hönor som legat och ruvat. En höna har skött sig exemplariskt, men i går blev hon antagligen störd och hoppade sonika av. Storleken på en hönshjärna är väl av den arten att hon redan glömt att hon ruvat. Men när jag kom in i hönsgården såg jag en höna som stod och pickade på ett av äggen. Snacka om kannibaler. Jag har nu lagt in äggen, plus det ägg som hackats på – än lever kycklingen, men frågan är om den kommer att överleva dagen. Vi får hoppas att några av de andra äggen kläcks. Den andra hönan ligger kvar på sin post och förhoppningsvis kommer kläckningen ske på ett naturligt sätt. Jag har funderingar på att försöka få henne att anamma eventuella kläckta kycklingar i äggmaskinen. Jag har mina tvivel på att det kommer att funka, men det är värt ett försök.

Upphackat ägg

Äggen är inte rena, de blir skitiga när hönan ligger på dem. Märkningen av bläck- och tuschpenna har jag gjort för att veta vilka ägg som är ruvade och vilka andra tjuvlagt och som ska plockas bort. Normalt sett när man kör äggkläckningsmaskinen är det rena ägg som läggs in, men det blev lite akut i går och jag lade in äggen som de var, smutsiga och osnygga, eftersom det var bråttom då de höll på att kallna.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 14, 2005 7:23 FM