« Förbjud feta kvinnor att ha tajta kläder | Startsidan | Sponsorerna vill se svettiga, snygga tjejer »

17 juni 2005

Fula ofräscha kvinnliga fotbollsspelare går fetbort?

Kvinnliga fotbollsspelare måste bli snyggare och mer attraktiva för att dra till sig fler sponsorer, enligt presidenten i UEFA Lennart Johansson. De bör bära kvinnligare (sexigare?) dräkter. De ska göra sig bättre på bilder, inga underbett eller uppnäsor här inte, eller? De ska komma ut ur duschen vackra, fräscha och snygga för intervjuer.

När jag hörde detta på Aktuellt 18.00
nu ikväll höll jag på att gå i taket.
Eller rättare sagt jag satt som en fågelholk
och trodde inte på vad jag hörde. Hörde jag rätt? Jag var tvungen att gå upp på webben och lyssna på sändningen igen. Jo, jag hörde rätt. Jag hittade intervjun som var grunden till Aktuellts nyhetsrapportering.

Speaking ahead of Sunday's Euro 2005 final, he said:
– Companies could make use of a sweaty, lovely looking girl playing on the ground.
– It would sell, he told BBC Five Live.

Ställs liknande krav på manliga fotbollsspelare?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 17, 2005 7:05 EM