« Bloggtreklöver 64 (Fotobloggar) | Startsidan | Mamma, varför blir pappa så elak när han dricker saft? »

24 juni 2005

Designad dator skrämmer tjuven

Ja, tjuven blir inte rädd och kissar på sig :), men kanske avstår från att stjäla datorn av rädsla av att den lättare ska kunna spåras och vara svårare att avyttras?

Det här var en intressant artikel. Bärbara som har motivlack på locket är inte lika stöldbegärliga skriver DI och IDG hade en liten snutt om detta, de också.

Men för oss vanliga dödliga som inte har råd att anlita Notebook Design Sweden AB för att få ett designat exemplar kan ju kanske hitta på egna lösningar?

Jag funderar på att köpa ett stort klistermärke med en tiger på och sätta på fronten på min Dell bärbara. Fast, småler lite, den vill nog ingen stjäla – så gammal som den är.

Men på den stationära, tämligen nya datorn vore det mer värt.

BTW - min dator eller något i den har börjat pipa lite diskret, med jämna mellanrum. Brandvarnare gör det när batteriet tar slut, fast inte direkt diskret.

När jag startade datorn och skulle skriva in mitt bios-lösenord skrev jag fel, men istället för att datorn bad mig skriva det igen så startade datorn, bara rakt av. Det _har_ aldrig hänt förut. Jag undrar om det har samband med det pipande ljudet?

// Annica

Annica Tiger juni 24, 2005 6:42 FM