« Kvinnor är djur | Startsidan | Bloggtreklöver 51 »

29 maj 2005

Personliga funderingar runt Bloggforum 2.0

Bloggforum 2.0 var ett mycket lyckat arrangemang, jag får tacka både Erik och Stefan. Kul att se att så många kvinnor deltog både i paneler och som publik. Lite av den kritiken jag och andra framförde efter Bloggforum 1.0 kanske förde något gott med sig?

Jag vill även tacka min panel, Sara, Johnny och Bengt som var både engagerade och "engagerande". Jag vill även ge publiken ett stort tack. Många frågor ställdes och jag hoppas de flesta gick därifrån och kände sig nöjda, kanske förhoppningsvis uppmuntrade att starta en egen blog?

Tyvärr blev det lite tidsbrist mot slutet, så vi hann inte riktigt med allt, exempelvis hur trackbacks fungerar och hur de ska användas. Jag hann inte heller med att prata om det jag hade tänkt avsluta workshopen med.

Tidsbristen får jag som moderator ta ansvar för, men det var svårt att bryta paneldeltagarna rakt av eftersom det hela flöt av bara farten. När man har roligt går tiden fort, och roligt hoppas jag att både panelen och publiken hade.

Det var svårt sedan att välja vilket forum jag skulle gå på efter vårt, jag valde "bloggar som kultur och litteratur". Panelen där gjorde bra i från sig, Risto Pakarinen var en positiv fräsch fläkt i panelen och Sanna var hur cool som helst.

Jag följde inte med på eftersnacket/efterfesten. Jag tror nog att det hade varit trevligt, men trots vad många kanske inte tror (eftersom jag bloggar) så är jag både blyg och ogillar större folksamlingar. Jag vet inte hur många mingelinbjudningar jag tackat nej till på grund av det.

Jag fick många nya ansikten bakom bloggarna. Åsa och Anette bakom Entreprenörsbloggen. Jag fick skaka tass med Håkan och krama om Åsk som inte bara är en färgstark personlighet utan lika färgstark och vacker till utseendet. BTW - lycka till Åsk med både det ena och det andra :). Mats hann jag språka lite med, men Mats - var var du? Jag såg dig inte.

Nu väntar jag med iver på en podcasting från Steffanies workshop - avancerad bloggning, ja - från alla andra forum och eventuella rörliga bilder.

BTW - Gudmundson skulle knäcka extra som stand up-komiker. Tack för många glada skratt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 29, 2005 10:32 FM