« 621 inkompetenta sökande! | Startsidan | Varor gasas under transporten »

30 april 2005

Surfa lugnt!

Surfa lugnt har dragit igång sin verksamhet. På Chinateatern var många tunga namn inbjudna som gäster, bland annat Microsofts koncernchef Steve Ballmer. Många sponsorer finns bakom kampanjen, bland annat Microsoft och F-Secure. Jag har väl aldrig direkt förknippat Microsoft med något direkt säkerhetstänkande.

Att Pyttemjuk är med att sponsra verksamheten föranleder en liten undran:

Varför står det ingenstans (jag kunde i alla fall inte hitta någon information om detta) på hemsidan Surfa lugnt om att det finns alternativ till Internet Explorer? Varför inte informera om att Firefox eller Mozilla är bra alternativ och dessutom förhållandevis mycket säkrare att använda än Internet Explorer. Jag surfar då lugnare med Mozilla än vad jag skulle göra med Internet Explorer.

Enligt vad jag kunde läsa på en mailinglista tog F-Secures företrädare också för sig av "kakan" på mötet. En gammal nyhet blir som ny (viruset Cabir), återanvändning med andra ord. Det kan inte vara en slump att detta publiceras just nu.

// Annica Tiger...som skulle kunna skriva mer om detta men listetikett (inget får spridas från listan) förhindrar mig att så göra.

Annica Tiger april 30, 2005 8:15 FM