« Internet, bondfångarnas nya marknad | Startsidan | Bloggstafetten »

28 april 2005

Storstädning av hårddisk

Lite bloggning-light så här på eftermiddagen, medans jag väntar på att scandisk ska ha jobbat klart med min externa hårddisk. Jag kör back-up på den och nu har jag raderat nästan alla filer och sedan ska jag köra defrag, storstädning med andra ord. Men det tar sin lilla tid, den externa hårddisken är på 120 Gb. Sedan ska jag göra en ny back-up, på ett lite smartare sätt. Onödigt att ha back-up på browserns cachefiler, i den mappen fanns det 12789 filer. Dessutom eftersom jag flyttat filer och mappar,samt ibland bytt namn på dem har det blivit lite rörigt och ostrukturerat. Nu ska jag ha en komplett spegel av en av mina partitioner, den jag lagrar filer på. Rent och snyggt. Tänk om det skulle gå lika lätt och smidigt att köra en scandisk och defrag via datorn när det gäller städning hemma. Tänk att slippa dammsuga, damma och skura, bara trycka på några knappar så sköttes det diskret i bakgrunden.

Tandläkarebesök avklarat. Jag går två gånger om året. Varför vet jag inte, det har blivit en vana. Jag röker och gillar starkt kaffe och det sätter sina spår på tänderna. Varje gång ägnas en stor del åt att ta bort tandstensbeläggningar på tänderna, som beror på mina dåliga (o)vanor. Undra hur lungorna ser ut :). De lär inte kunna doneras och återanvändas vid min död i alla fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 28, 2005 5:05 EM