« Idiotiska bloggläsare | Startsidan | Levande flådd »

7 april 2005

Skjut först och fråga sedan

Fast har man skjutit ihjäl någon är det svårt att få ett svar på frågan.

Jeb Bush (familjen Bush är något säregna enligt min åsikt) har drivit igenom en vad han menar en bra och sund antibrottslag.

Redan sedan tidigare är det enligt Floridas delstatslagar tillåtet att "skjuta för att döda" om någon hotar ens person eller egendom. Till i går fanns dock reservationen att man i möjligaste mån ska försöka undvika konflikt och helst fly innan man öppnar eld. Den reservationen är nu, efter en omröstning i delstatssenaten, struken. Alla som på något sätt känner sig hotade får skjuta. Utan förbehåll.

Florida besöks av många turister. Jag tänker då inte turista i en stat där en skottsäker väst är att rekommendera. Tänk om någon turist, som talar dålig engelska, hejdar någon och frågar efter vägen till närmsta toalett och den som stoppas upplever sig hotad på grund av språkförbistring eller missförstånd. Skjut först och fråga sedan. Det är otroligt. Jag förstår mig inte på vapenfixeringen i USA. Var mans rätt att vara beväpnad? Det är inte så underligt att det vådaskjuts i hemmen, lätt att dra pistolen i ett kompis- eller familjegräl, dra vapen i ett fyllebråk och i fall som tyvärr hänt alldeles för många gånger nu, ungdomar som går in i på sin egen skola och skjuter hejvilt – enbart för att döda.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 7, 2005 5:16 EM