« Cookies i MT 3.15 | Startsidan | Skjut först och fråga sedan »

7 april 2005

Idiotiska bloggläsare

Ibland blir jag förundrad över människors brist på empati. Det blev en långt text i dag. Men som alltid är det helt frivilligt att läsa eller låta bli.

En blog kan innehålla allt från tre opersonliga rader text och fyra länkar till personliga betraktelser, både om ditt och datt – men även ibland ganska personliga tankar.

Jag tycker mer om de sistnämnda. Det är intressant och roligt att följa andra människors vardag, upp och nedgångar – livet är som en sinuskurva och det gäller alla, de som har en rak linje genom hela sitt liv lever nog ett ganska tråkigt liv. Som Nils!

Det finns många bloggare ute i cyberrymden som jag tycker om, enbart för att jag läser deras bloggar fast jag aldrig träffat dem, samt andra för att jag både läser deras bloggar och har mött dem IRL.

Jag tycker inte att en blog måste vara välpolerad, fernissad, välslipad eller välputsad. Det är, i mina ögon, tråkigt i längden att bara läsa sådana bloggar, faktabloggar och andra nischade bloggar, men det finns även flera sådana jag läser bara för att de är bra och intresserar mig.

Jag blev nästan riktigt genuint förbannad i morse när jag läste Jerrys blog. Någon som kallade sig Nils kommenterade Jerrys text på för mig ett sådant främmande sätt. Har man inget vettigt att säga, kan man lika gärna hålla käften. Det finns även en Back-knapp på browsern, fast en del idioter till bloggläsare kanske inte vet om att den finns?

Frågan är hur intressanta dina personliga problem är för de som läser weblogs. Det verkar mer som om du omedelbart behöver psykologhjälp.

Weblogs finns väl inte längre för den delen? Noll koll Nils med andra ord. Denna Nils ska härmed få lite mer personliga problem att läsa om. Förresten tror jag att det är Nils som kanske har mest problem?

Jag lider av flygrädsla och höjdskräck, samt jag är rädd för spindlar, även det en fobi – men jag behöver ingen psykologhjälp för det.

Specifik fobi är en rädsla, ångest, som är begränsad till en specifik situation eller sak. Kontakt med denna leder till intensiv ångest, vilken gör att den drabbade försöker undvika det som utlöser den...Vanliga fobier är höjdskräck, flygrädsla, klaustrofobi (rädsla för stängda rum), tandläkarskräck, ångest för speciella djur (t ex spindelfobi, ormfobi och hundfobi), blodfobi, ångest förknippad med vissa sjukdomar (t ex HIV-fobi), mörkerrädsla och rädsla för åskväder. Specifik fobi är vanlig. Man räknar med att 10 –15 % av befolkningen någon gång under livet utvecklar en specifik fobi. De förekommer oftare bland kvinnor än bland män. Den vanligaste fobin är spindelfobi.

Som grädde på moset är jag den
där oroliga typen som alltid undrar:

– Glömde jag stänga av spisplattan?
– Låste jag verkligen dörren?
– Satte jag spisskyddet framför brasan?

Som nu när jag kommit hem.
Jag sitter och funderar på om
jag stängde av spisplattan i Tigerlyan.

Vad det är för "diagnos" på detta beteende vet jag inte. Tvångstankar? Nej? Kontrollbehov? Kanske? Eller så är det en fobi det också? Rädd för att glömma bort-fobi.

Nu Nils! Nu fick du lite att bita i :).

// Annica Tiger

Annica Tiger april 7, 2005 3:57 EM