« Bloggtreklöver 41 | Startsidan | Ladda ned Matrix på 30 sekunder blankt »

15 april 2005

Panik och Chock

Jag börjar reta mig på tidningarnas rubriker. Det är chock och panik angående det mesta nuförtiden, skandal är även flitigt förekommande. Hade inte ordet katastrof varit så långt hade säkert även det använts lika ofta.

Orden tappar sin mening.

Vad ska de ta till när människor inte längre "reagerar med ryggmärgen" och går på detta genom att köpa tidningen. För det är ingen tvekan. Löpsedeln är viktig. En liten fyrkant med lite text ska få människor att reagera. Tidningens första sidan är lika viktig, det kan vara avgörande när någon står vid tidningståndet där Expressen och Aftonbladet står sida vid sida.

Detta var en chock för mig, bara en liten notis för andra. Två kollegor till B. För arbetskamrater, vänner och familj är detta en katastrof. Den som överlevde jobbade bara extra och pluggar till polis. Må han återhämta sig så att livsdrömmen kan slå in.

// Annica Tiger

Norstedts svenska synonymordbok
panik
panisk förskräckelse, (allmän, plötslig) bestörtning, hysteri, våldsam el. besinningslös skräck, förvirring, uppståndelse, (mass)psykos, ångest; (vard. för) (ingen) brådska

Norstedts svenska synonymordbok
chock
1 (rytteri- el. kavalleri)anfall, inhugg, (fram)stöt; (polis)anlopp (mot folkmassa)
2 chockskada, knäck, (nerv)skakning, (nerv)sammanbrott, (nerv)kollaps, trauma, plötsligt (sjukligt) svaghetstillstånd; slag, häftig överraskning, 'kalldusch', 'skräll'
- chock- chockartad, (om exv. prishöjning) våldsam (o. oväntad)

Annica Tiger april 15, 2005 3:49 EM