« Knaperstekt valfläsk | Startsidan | Intressant.se »

3 april 2005

Högerextrema nätverket Engelbrekt

Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Erik Slottner var kanske lite för utmanande för moderpartiet KD? Att ungdomsförbundet har en ordförande som öppet visar sin sexuella läggning, samt har liberala åsikter om abort och homosexuellas rätt att få gifta sig ses nog inte med blida ögon inom moderpartiet KD. Fusk och fiffel kanske kommer att fälla honom.

Den tippade efterträdaren Charlie Weimers var den som grundade det högerextrema konservativa nätverket Engelbrekt (där merparten av medlemmarna var kristdemokrater och moderater), är det verkligen ett bättre alternativ för moderpartiet KD? När nätverket Engelbrektare upplöstes gick flera medlemmar in i nationaldemokraterna. Bara det säger en hel del om vilka unkna värderingar som nätverket måste ha haft, fortfarande har.

Vi tycker att det ska finnas ett medicinskt råd som tar ställning till abort. Som vi ser det ska inte kvinnan bestämma detta, sa Charlie Weimers i en intervju med Nya Dagen 2001.

Fyra år. Han påstår att han ångrar sitt uttalande. Visst människor förändras. Men när det gäller politik brukar värderingar ofta sitta i ryggmärgen. Hur många vänsterpartister blir moderater, eller vice versa?

// Annica

Annica Tiger april 3, 2005 3:37 EM