« Bloggtreklöver 43 | Startsidan | Flashbloggning »

21 april 2005

Grattis till alla 212 bloggar som fick röster i IW

Jag fick ingen InternetWorld i brevlådan i går, jag hoppas den kommer i dag. Iréne fick den i går och var snabb ut med listan. Jag har ju förstått att jag hamnade på sjunde plats i deras omröstning. Men jag är mer intresserad av hela listan och jag hoppas att de listar alla som det har röstats på i tidningen. 2029 har röstat på 212 bloggar.

Nu minns jag knappt hur listan såg ut, men jag kommer ihåg att jag saknade en hel del bloggar som borde ha platsat på listan. Jag hoppas att de kommer att listas i tidningen. Det finns så många bra bloggar, alla förtjänar att omnämnas i tidningen om de så bara fått en röst eller två.

Vad det gäller själva omröstningen är jag lite skeptisk. Det var inte många som röstade. Hur ska det tolkas? En omröstning som sker på en stor nätsajt och som inte engagerar fler? Det i sig är ett misslyckande och kanske påvisar att bloggar inte är något som engagerar andra än bloggare? Det är lite inavel inom bloggosfären. Även om nu media har skrivit mycket om bloggar på sista tiden så tror jag att gemene man inte aktivt dammsuger nätet efter bloggar att läsa. Det finns så mycket annat intressant på nätet, än bara bloggar.

BTW - jag minns att jag undrade varför denna "tävling" eller vad man ska kalla den, kom till överhuvudtaget? Som en del minns var det mycket snack om InternetWorlds artikel om framgångsrika bloggar. Kanske ville de med denna omröstning ge alibi åt artikeln? Men det sprack ju lite, eftersom inte alla av de fyra bloggar som de skrev om hamnade på de tio första platserna.

Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det faktum att jag hamnade på sjunde plats. Det plus ICA-kurirens rubriksättning kan ge vilken bloggare som helst blogghäfta. Jag tycker inte om tävlingar och listor. Det blir alltid förlorare i slutändan. Vem vill vara en förlorare? Ingen ska behöva känna den känslan i samband med bloggning. Det ska vara roligt att blogga. Det är läsarna som ska sporra eller ens inre driv och lust att skriva, inget annat.

Update:
Listan finns publicerad i sin helhet på IW.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 21, 2005 6:07 FM