« Intressant.se | Startsidan | Guldkant »

4 april 2005

Femanism

Jag försökte komma in på Södra teaterns hemsida, men jag kommer inte in med vilken browser jag än försöker med, förutom Internet Explorer – men där funkar inte Flash så däringa jättebra.

Det jag ville kika på var att jag minns att jag läste häromveckan om att det skulle vara en feministgala där i kväll. Inte för att jag tänkte gå på den :). Jag har inte för vana att bevista dito arrangemang.

Men Ayesha som ska vara konferencier läste jag om i City Stockholm och det som hade fastnat i minnet var att hon ville mynta ett nytt uttryck - femanism.

Femanism tycker jag var ett så lyckat ord, för det beskriver vad det handlar om. Fler män måste engagera sig för jämlikhet och jämställdhet. Det är männen som måste influeras. Femanism. Smaka på ordet. Jag tyckte om det.

Detta med tanke på att i dag lanseras en feministisk rörelse som siktar på riksdagen i valet 2006.

Föreningen är antipatriarkaliskt och feministiskt, men vill inte kalla sig för ett kvinnoparti. I september ska rörelsen hålla ett medlemsmöte. Då ska man ha formerat sig kring en politik och ta beslut om hur organisationen ska se ut.

Feministiskt initiativ kallar sig föreningen och vad jag kan se finns bara kvinnor med i styrelsen. Jag hade gärna sett en eller flera män med i styrelsen för att tycka att detta vore ett alternativ att ta på allvar i valet 2006. Jag skulle aldrig rösta på ett parti med bara män i styrelsen.

Feministiskt initiativ

Fy för den lede FI,
var det första jag
tänkte på när jag såg loggan.
Ja, jag har lite udda fantasi.
Ja, jag känner mig kluven.

Jag tror att borgarna vinner valet 2006.
Jag tror att detta splittrar vänsterblocket
till borgarnas fördel.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 4, 2005 3:41 EM