« Olagligt att titta på barnpornografi | Startsidan | 8:e mars är den Internationella kvinnodagen, men gör den skäl för namnet? »

8 mars 2005

Ju längre skiten far, desto bättre vår

Det finns många sätt att fira våren. I Sverige tänder vi en brasa och står i kylan och värmer oss. I Bulgarien är de betydligt råare, i alla fall i den den lilla byn Brodilovo i Bulgarien. Där firas våren med en uråldrig tradition, "trichane na kuche" eller "dog’s spin"

Hunden hissas upp i två rep snodda runt varann. Sedan snurras hunden runt, runt, runt, fortare och fortare, tills den blir så chockad att den bajsar och här kommer poängen. Ju längre skiten far, desto bättre vår blir det.

Givetvis förnekar Bulgariens ambassad i Stockholm kännedom om denna tradition. Jag googlade och hittade i alla fall att frasen trichane na kuche har använts av andra, fast jag begrep inte språket på ena sidan.

Hur hunden mår efter detta? Förmodligen lär den inte överleva denna lilla roliga lek människan roar sig med.

Naturen i sig är grym, det handlar om att dö eller överleva, äta eller ätas. Men vi människor är det grymmaste djuret av alla i naturen. Det är bara vi som kan tänka ut sådana här raffinerade plågsamma saker, just for fun.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 8, 2005 6:41 FM