« Lagligt att mörda sin fru | Startsidan | Tre kolumner »

18 mars 2005

Bloggexpert? Då kan nog även jag titulera mig som en sådan.

Frank torsdag del 1 tog upp bloggar några minuter in i sändningen.

En bloggexpert var med sades det. Och? Vem? Hmmmm....Christopher Papastefanou?

Även här hörde jag frasen att en blog är jämförbart med en dagbok på nätet :). Den kopplingen, som en del ogillar, lär bli svår att bli av med. För mig spelar det ingen roll. Different names. Same shit. Fast byt ut shit mot något positivt. Samma namn, samma vilja att uttrycka sig i ord. Att blogga betyder att man använder ett webpubliceringsssystem – resultatet blir en blog. Fast å andra sidan, det finns folk som bloggar som skriver rena rama dagböckerna. I dag åt jag fil till frukost. Jag tog en sväng på stan. Jag tittade lite på TV....

Mitt Aktuellt diskuterades. Den sidan föll inte bloggexperten på läppen. Hemmabygge och jag vet inte vad han klankade ned på. Content is king. Långa poster? Tre rader och fyra länkar betyder inte fler läsare per automatik. Tvärtom, Monica är expert på skrivande och vet hur man handskas med orden och då är det en ren njutning att läsa texterna, hur långa de än är. Monica har det som yrke att handskas med bokstäver, forma dem till ord och texter.

Barseblog var bloggexperten lite mer nådig gentemot.

Bägge bloggarna ser ungefär likadana ut, bortsett från färgerna och menyns placering på sidan. Kategorier och länkar finns på bägge bloggarna, flöden likaså. MT eller b2evolution? Verktyg som verktyg. Ingen av dem är ett hemmabygge direkt, vilket Monicas blog påstods vara. Nej, tummen ned för bloggexperten :). Lite mer research innan sändning skulle inte sitta fel.

Jag reagerade även på rådet att inte skriva politiska texter för att det kan orsaka långa diskussioner på bloggen. Tja, det finns fler ämnen som kan göra det. Skriv något om bloggosfären och det kan rendera i hur många inlägg som helst. Debatten är fri så länge den hålls inom nätetikettens ramar, vilket ämne det nu än gäller. Den som inte kan hålla sig till vett eller etikett i sina inlägg brukar faktiskt modereras av de flesta bloggare.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 18, 2005 2:21 EM