« Livet är det som händer... | Startsidan | Bloggtreklöver 29 »

27 januari 2005

Många känner inte ens till Förintelsen och en del förnekar att den ens existerat

Förintelsen var ett massmord inte bara på miljontals judar, utan även zigenare, slaver, homosexuella, utvecklingsstörda, psykiskt sjuka och politiska fångar var tänkta att utrotas, i dåtida nazi-Tyskland fanns det inte plats för avvikande människor eller andra raser. Jag vill inte gärna använda ordet ras, men det går inte att undvika i detta sammanhang. Nazisterna ville stärka den tyska nationens och kulturens medfödda överlägsenhet och tyskarna skulle bli en renodlad ras, en rasernas Rolls Royce.

Jerry och Bengt skriver i dag om detta.
Surfa gärna dit och läs mer.

Jag har inte så mycket mer att säga, än vad Jerry och Bengt redan skrivit.

Saxat från Jerry:
I en undersökning nyligen i England så visste inte var 4:e skolelev (25%) var Auschwitz var för något. 40% av alla vuxna i samma land vet heller ingenting om nazisternas största dödsläger enligt BBC.

Det finns grupperingar som hävdar att Förintelsen aldrig ens har hänt, hur de nu ens kan tro på det själva med tanke på allt det material som finns om Förintelsen. Här kan du se statistik på hur många svenska ungdomar som hört dessa påståenden om att Förintelsen aldrig har hänt i verkligheten.

Jag är så besviken över att vi människor intet lärde oss något av Förintelsen. Folkmord har förekommit sedan dess, förekommer fortfarande och lär så ske i framtiden. Ända tills den dagen FN fungerar som tänkt. Vad gjorde FN åt exempelvis Rwanda? Inget. Vad gör de i Sudan? FN har lagt fram en handlingsplan som ska förhindra framtida folkmord. Må det inte bara bli mycket snack och lite verkstad.

Andra bra länkar om Förintelsen hittar du här:

http://www.27januari.se/

http://www.levandehistoria.se/infowebb/

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 27, 2005 11:31 FM