« Moderaterna har ett trollspö | Startsidan | Lite annorlunda julskyltning »

10 december 2004

Nollbloggar

Erik skriver i sin blog:
"Noll-bloggare": en av Annica Tiger myntad term för att särskilja bloggare med många kompisar från de som har få kompisar.

Jag är inte kompis med alla de som kommenterar i min blog. Jag behöver inte vara kompis med de bloggare som jag gör kommentarer hos.

Att använda termen nollbloggare var inte menat att på något sätt såra någon. Termen var inte heller tänkt som en slags värdering på om en blog är bra eller dålig, för det är upp till betraktaren att avgöra.

Det jag menade var, och det tror jag nog Erik förstår, är att i många bloggar kommenteras det aldrig eller mycket sällan i. Jag minns att den frågan var med Fredagsfyran v.36 (det var väl en och annan som svarade på den antar jag) och den handlade just om bloggar och kommentarer.

Att blogga är ett sätt att kommunicera. Om inga gör kommentarer blir det nästan som en envägskommunikation. Bra eller dåligt, det får var och en bedöma. Själv tycker jag om att läsa andras kommentarer i olika bloggar, ibland ger kommentarerna mer kött på benen och tillför ofta något till texten som kommenterats. Skulle ingen kommentera det jag skriver så tror jag att det skulle kännas tråkigt i längden. Det skulle kännas lite som ett obesvarat eko ut i rymden :).

Sedan om jag har noll-koll eller inte är en annan femma.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 10, 2004 4:22 EM