« Asienmail | Startsidan | De saknade i katastrofen riskerar inbrott i sina hem efter namnpublicering i media »

30 december 2004

Kontrasternas Patong just nu

Patong beach ligger folk och solar under tiden som grävskopor försöker rensa upp i bråten. Det finns risk för att lik fortfarande kan flyta in. Hur kul vore det att ta sig ett dopp i det läget? Det blir allt glesare mellan turisterna ute på gatorna, av förståeliga skäl. Huvudgatan är upprensad, kvarteren nedåt beachen är de som är värst drabbade.

Jag skulle ha åkt ned i morgon. På nyårsafton skulle jag ha befunnit mig i luften vid tolvslaget. Av det blir det intet. Jag tänker åka ned istället i mitten på mars. Jag har bokat en resa. Det är två och en halv månad dit. Detta som hände var en naturkatastrof, inget terrordåd. Livet går vidare. De som bor och arbetar i Phuket har en stor del av sin inkomst från turistnäringen. Jag vet inte om jag resonerar rätt. Men så blir det. En del kanske tycker att det är fel.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 30, 2004 12:59 EM