« Kontrasternas Patong just nu | Startsidan | Malplacerad fras »

30 december 2004

De saknade i katastrofen riskerar inbrott i sina hem efter namnpublicering i media

Efter Estonia-katastrofen och listningen av offrens namn i media skedde det inbrott i många av de dödas hem sades det på nyheterna nyss. Att folk har mage att sitta och pricka av namn i media och sedan åka dit och göra inbrott är så lågt, så lågt. Nu varnades det på nyheterna att detta kan ske eftersom media publicerar namn och vart de bor på saknade svenskar i Thailand. Lite grannsamverkan kan behövas i denna stund. För det skulle inte förvåna mig att det som hände efter Estonia-katastrofen upprepas nu. Kunde de då, finns det säkert inget som hindrar dem nu.

"Från Bangkok startade i dag två Boeing 737 med plats för vardera ca 150 passagerare. Med ombord fanns dock bara 70 respektive 26 passagerare. Orsaken uppges vara bristande information. Piloterna är jätteledsna att inte kunna ta hem fler, men det verkar som om ingen känt till att planen fanns där, enligtl SVT-text." På Phuket flygplats verkar det vara tvärtom. Där räcker inte planen till.

Den senaste sammanställningen visar att över 120.000 människor omkom i flodvågorna. Jag misstänker att siffran kommer att stiga. Rejält.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 30, 2004 6:52 EM