« ICA-kuriren drar in upplaga | Startsidan | Hur gick det för lokalbefolkningen? »

28 december 2004

FN tror att 70.000 har dött

Nu har de uppskattade dödssiffrorna passerat 50.000 (enligt Rapport 16.30) och hundratusentals skadade. FN tror att siffran rör sig om 70.000.

På en del mailinglistor jag är med på framkommer det att många har bekanta som saknas, en del skakande berättelser som riktigt tar tag i en. Verkligheten kryper allt närmare för varje saknad person jag läser om. Jag misstänker att detta gäller på många andra mailinglistor, verkligheten synliggörs på ett mer konkret sätt än att läsa om det i media eller se rapporteringen på TV.

En kille jag känner, Jerry, var nere i Thailand när flodvågen kom, men de befann sig i säkerhet och klarade livhanken. Han visste inte riktigt när jag skulle åka så han frågade, när han kunde maila en kompis, vart jag var. Att han mitt i smeten orkade bry sig värmde, *kram* Jerry.

Saxat från en mailinglista:
"Uppmana alla att ta pengarna som var tänkta till att köpa nyårsraketer för och skicka dem till Röda Korset eller Radiohjälpen."

// Annica Tiger

Annica Tiger december 28, 2004 4:52 EM